wedstrjdverslag zondag 20 januari 2013 Steenwijk

± 2 uur rijden en de 1e weging om 08.00 uur. Dat betekent vroeg op. In het donker op weg naar Steenwijk. Erg koud, maar gelukkig nog geen sneeuwval.
Het blijkt een lange dag te worden. Maar wat voor één!
Als eerste gaat Kelvin de mat op.1e partij is door de spanning wat moeizaam, maar met 2-1 toch maar mooi gewonnen. De 2e ging beter en werd met 7-5 gewonnen. de 3e en laatste partij was zeer spannend. Na 2 minuten fel strijden staat de stand op 1-1. Allebei een Wazari, wat betekend dat ze na een minuutje rust weer 2 minuten moeten knallen. Na 2 minuten gaat de zoemer en staat de stand op 7-7. Weer gelijk, maar deze keer heeft Kelvin meer ippons en wint hij de partij. Binnen!
Als 1e op de mat en een 1e plaats halen, geeft goede moed voor de rest.
Koen moet als 2e. Zijn 1e toernooi en als knikkende knieën geluid konden maken dan kon je ze nu horen. Helaas was dit ook zichtbaar in de wedstrijd. Koen was niet helemaal zichzelf, tot de laatste minuut (van de 3), waarin zijn zelfvertrouwen duidelijk toenam. Met een 4-5 stand nipt verloren, maar de moed zat er in.
De 2e partij ging Koen vol zelfvertrouwen tegemoet. Hij nam meer rust in de wedstrijd en keek goed naar zijn tegenstander. Een mooie eindstand van 14-2 zegt genoeg. In zijn laatste partij probeerde hij kelvin na te doen. Gelijk stand, dus verlenging. Na de korte rust is hij er helemaal klaar voor, en met een mooie eindstand van 7-4 is ook deze partij gewonnen. Een mooie 2e plaats.
Ondertussen loopt de tijd door. Jürgen en Anna moeten om 12.00 uur wegen. Misschien gaat alles wat vlotter, maar niets is minder waar. De griepepidemie heeft ook een aantal scheidsrechters geveld, waardoor alles uitloopt.
Jürgen staat na de middag als eerste op de mat, met maar liefst 4 wedstrijden te gaan. Ook bij Jürgen is de spanning voelbaar, maar de wedstrijdtrainingen werpen zijn vruchten af. de eerste partij gewonnen met 4-0. Niet met een beetje, maar vol zelfvertrouwen de tweede pot in. Wat een partij: Full Ippon ( 14-0). nog 2 partijen te gaan. Na 2 gewonnen partijen gaat Jürgen iets te gretig de derde wedstrijd in. die gretigheid kost hem de partij met 4-6. De vierde partij was weer een pracht wedstrijd. Jürgen had zichzelf weer in de hand. Zijn tegenstander maakte ook nog een klein foutje door Jürgen in de houtgreep te nemen, maar zelf met zijn rug op de grond te liggen. Ippon voor Jürgen. Wel de 3e Ippon op rij, wat een Full Ippon op het scherm liet zien. Ook voor Jürgen een welverdiende 2e plaats.
Als laatste van de morgengroep (het is intussen al 15.00 uur geweest)  moet Anna de mat op. Ze heeft 2 tegenstandsters, die goed aan elkaar gewaagd zijn. Aangezien Anna lang heeft moeten wachten, zit ook bij haar de spanning hoog. Buiten de spanning om is ook de tegenstandster een maatje te sterk en verliest ze met Full Ippon. Omdat de poule direct achter elkaar wordt gespeeld, is er weinig rust voor de dames. De 2e partij staan er dan ook 2 redelijk vermoeide dames op de mat. Anna begint goed, maar met duidelijk te weinig wedstrijdervaring valt het niet mee. Ze weet de ingezette worpen van de tegenstandster goed te pareren, maar uiteindelijk wordt ze met een fraaie heupworp op de grond geworpen, waarbij de tegenstandster hard op haar borst meevalt. EHBO erbij. De coach (ondergetekende) wilde haar al uit de wedstrijd halen, maar zelf wilde ze niet opgeven. Ze verliest de partij met Full Ippon, maar is wel een ervaring rijker en heeft zeker karakter getoond. Derde plaats voor Anna.
Blijft er nog 1 vechter over: Wouter. Ook hij heeft een poule van 4. In zijn eerste wedstrijd laat hij weer zien hoe het moet. Goed kijken naar en reageren op de tegenstander levert een winst op met Full Ippon. De tweede partij begint de tegenstander fel en scoort de punten in de eerste fase. Maar na een halve minuut neemt Wouter het initiatief over en gaat als een stoomtrein over hem heen. Gevolg: weer een wedstrijd met Full Ippon gewonnen. Ook de derde partij ontkomt de tegenstander niet aan Wouter en wint Wouter weer met Full Ippon. Hiermee staat Wouter mooi op de hoogst plek van het erepodium.
Alle deelnemers van harte gefeliciteerd met hun verdiende plekken (plakken).
Na een winterse rit ( sneeuwbuien, sneeuwjachten en veel sneeuwschuivers) is iedereen weer veilig, redelijk laat, maar voldaan, thuis gekomen.
Met goede moed zien we uit naar de volgende wedstrijd.